Ulrika är Dipl. Homeopat, Näringsterapeut, Dipl. Hudterapeut, Stress Manager och Naturläkare, medlem i SNLF och med 24 års erfarenhet inom alternativ medicin och hälsofrågor.

HÄLSOINSPIRATION FRÅN AUSTRALIEN

Ända sedan hon var liten har Ulrika varit intresserad av naturens gåvor och människans roll i det ekologiska systemet. Örter, vegetarisk kost och nässlornas betydelse för vår hälsa var betydligt mer intressant än skolarbetet för henne. Hon experimenterade tidigt med olika huskurer och gjorde eget ansiktsvatten av blötlagda rosor och åkerfräken. Efter gymnasiet läste hon basmedicin, utbildade sig till homeopat och blev engagerad i Masesgården.

I början av 2000-talet reste Ulrika till Australien. Hon hade tänkt göra en studieresa på tre veckor, men kom att stanna i drygt åtta år. I Australien hittade hon en livsstil och kunskaper som inspirerade henne. Hon fastnade för naturen, det stora barriärrevet och havet nära den lilla staden Cairns, men också det meditativa och jord­nära förhållningssätt hon fann hos aboriginfolket och dess naturmedicin.

Sedan några år är Ulrika tillbaka i Sverige och har sin egen verksamhet, där hon håller i personliga konsultationer och föreläsningar om bl.a. helhetshälsa och syra-bas-balansen på Masesgården och i Stockholm. Hon jobbar gärna med förebyggande friskvård för företag och organisationer i form av föreläsningar, workshops, både individuellt och i grupper.

"Min passion är att hjälpa människor att hitta sina egna hälso­nycklar. Det räcker inte med att ta hand om kroppen och mentalt vara i balans. Själen måste också få rum."

MED INDIVIDEN I FOKUS

De analyser och rekommendationer Ulrika gör i sina hälsokonsultationer utgår alltid från var du befinner dig. Var i cirkeln Ulrika börjar beror på hur din situation ser ut, ibland kan det handla om det fysiska, ibland det själsliga eller det sinnliga, men också intellektet. Målsättningen är alltid att ge dig en personlig aha-upplevelse och hitta en öppning som gör att du kan må lite bättre. Alla är unika och varje individ behöver hitta sin egen väg.

Det viktiga för Ulrika är att få människor att stanna upp och reflektera över sin hälsa, och bli inspirerade att ta tag i sitt liv på hemmaplan. Visionen är helt enkelt att stärka hela människan.

TIDIGARE FÖRELÄSNINGAR & ERFARENHETER

Gun Matsson/Livslust i Backa Kommun, Göteborg, 2016 och 2017
Föreläsning om Kostens betydelse, Svenska Mässan, Göteborg 2017
TidningenHälsa, Hälsomässa på Viking Line, 2016 och 2017
Masesgårdens Hälsoresor till Österrike, föreläsningar/aktiviteter
Föreläser på Masesgården 2-3 gånger i veckan

Har du frågor eller funderingar?

Kontakta Ulrika för mer information.