Några ord om Chlorella pyrenoidosa och vår tarmhälsa

Vi vet att kronisk förstoppning, gifter i tarmar och magsäck och ojämn magtömning påverkar vår kropp negativt. Inom naturmedicinen säger vi att vi bör tömma vår tarm 2-3 gånger per dag, tömmer vi tarmen 1 gång per dag är det tendens till förstoppning och är det mindre än 1 gång så är det förstoppning. Och vad jag ser i dag ,så är det vanligt och blivit till ett ”normalt” tillstånd at tömma tarmen varannan dag och till och med 1 gång i veckan. Men, även det motsatta att tarmen töms för ofta/diarré är vanligt. För vår kropp är detta inte ett normalt och optimalt tillstånd.

Det kan vara en långsam process, men efter månader och år i detta tillstånd kan det medföra förgiftning i blodströmmen sk. självförgiftning, som medför lagring av toxiner/slaggämnen i vävnaden, försämrad lever funktion, värk i muskler eller andra symtom, såsom huvudvärk, låg energinivå, hudbesvär, högt blodtryck, dålig andedräkt eller dålig kroppshållning.

Vid ovanstående problem, bildas plack längs tarmväggarna, det bildas en ohälsosam tarmmiljö som gynnar de vistelse för virus, parasiter och de ”onda” bakterierna och det här tillsammans bidrar till ett försämrat immunförsvar, då ca 60-80% av vårt immunförsvar finns i tarmarna. Lågt immunförsvar gynnar de inflammatoriska processerna i kroppen.
Forsknings resultat av en studie utför hos Virginia Commonwealth University, USA, och som utfördes på människor som lidit av inflammerad tarmsjukdom och ulcerös colit. Testpersonerna hade enligt resultat 60% reduktion av symtom och inflammation efter att de använt sig av Chlorella pyrenoidosa.

Chlorella pyroneidosa har en förmåga att kunna avgifta tarmarna och magsäcken från de gifter vi förskaffar oss från vår miljö. Det handlar om att se till att det finns rätt förutsättningar, så de ”goda” tarmbakterierna trivs och överlever. Vilket vi gör bla med fibrer och att undvika det vita sockret.
Det fiberrika materialet sporopollenin i Chlorella pyrenoidosa stärker gradvis tarmfloran, främjar tarm mekanismen och normaliserar avföring. Sporopollenin har också en förmåga att binda och avgifta kroppen från kadmium, kvicksilver, svavel och andra tungmetaller samt andra kemikalier som finns i vårt matsmältningsområde, vilket utgör vår kropps genomfartsled till blodbanan där dessa farliga gifter levereras och deponeras till våra celler. Chlorella pyrenoidosa innehåller enzymer, 7% klorofyll, lätt upptagbara näringsämnena; vitaminer, mineraler, fettsyror, balanserar kroppens pH värde och är en stor källa till aminosyror och mycket protein, ca 70%

Dosering enligt anvisningar: Av min erfarenhet rekommenderar jag att man påbörjar Chlorella med en mindre dosering och öka gradvis. Jag rekommenderar att använda Chlorella som en kur eller i förebyggande syfte som ett bra kompletterande tillskott under vinter halvåret.

Ulrika Wahlstedt

Ulrika är hälsovägledare inom kost och näring. Hennes filosofi grundar sig på balans mellan det fysiska, mentala och själsliga: hela människan. I sitt arbete erbjuder Ulrika personliga hälsokonsultationer och föreläsningar om bl.a. helhetshälsa och syra-bas-balansen på Masesgården och i Stockholm.