Kosttillskott Thorne Research

Jag har glädjen att presentera Thorne Research, som nytt kosttillskott på Masesgården. Och skulle därför vilja nämna lite om företaget och deras filosofi: ”Konceptet är enkelt: Att sätta konsumentens behov framför tillverkarens!”

Thorne Research, har funnits i 28år och är en av världens i särklass mest seriösa tillverkare av rena och effektiva näringsprodukter utan tillsatser av magnesiumstearat, konserveringsmedel, färgämnen och lösningsmedel och med fokus på biotillgänglighet, dvs effektiva och optimala mängder av vitaminer och mineraler i sina rätta förhållanden och kombinationer.

Andra kriterier är garanterat rena råvaror utan genmodifiering (GMO), mineraler bundna med organiska syror och eget laboratorium för kvalitetssäkring och slutlig produkt. Ribban ligger högt och de fortsätter att höja ribban och sätter standard för produktformuleringar, råvarans renhet och tillverkning. Efter 28 år så använder dom fortfarande i sin marknadsföring begreppen kvalitet och renhet. Företaget får förfrågningar från forskare om att delta i forskningsprojekt, vilket är såklart mycket smickrande.

Lite kort om Magnesiumstearat: Magnesiumstearat är ett vax/härdat fett som är vanligt som tillsatsämne i kosttillskott och används som smörjmedel i produktion av både kapslar och tabletter, för att det går fortare att fylla en kapsel om näringen är bundet till stearat. Det hindrar pulvret från att damma och klibba ihop, så det blir bättre för industrin men sämre för konsumenten!

Stearat framställs genom härdning av fett, som ofta kommer från sojabönor (ofta GMO), bomullsfrö (där används bekämpningsmedel och kemikalier) eller palmolja (på bekostnad av djungel och regnskog eller från slakteri biprodukter som binds med ett mineral, tex magnesium. Härdat fett har flera kända negativa effekter på hälsan.
Stearatet binder in näringen i en hinna av svårsmält fett som inte är vattenlösligt och som smälter först vid hög temperatur och medför att näringen blir svårupptaglig i vår kropp. Framför allt vid mag/tarm besvär.

Som jag har sagt i tidigare inlägg om kosttillskott, så är ett bra sätt att förstå företagets övergripande filosofi, är att vända på burken och läsa deras formuleringar av näringspreparat. Ta en titt på ingredienserna och de hjälpmedel som används vid tillverkningen, samt de vetenskapliga rönen bakom ingredienserna. Det är också viktigt att se ”Vem har tillverkat produkten”, företaget själv eller någon annan.

Vi har valt att till att börja med att ta in produkter som bla stödjer sköldkörteln, balanserar blodsockret, antioxidanter, Multi vitamin för kvinnor över 40år och produkter för våra binjurar då många idag utsätts för olika former av stress som kan ligga till grund för binjureutmattning och utbrändhet.

Produkterna finns att köpa i Masesgårdens webshop.

Efter alla mina år inom hälso branschen, sett och hört en hel del och där av också blivit mer och mer kritisk till företag och dess tillverkning av kosttillskott, så känns det här riktigt bra och jag kan varmt rekommendera Thorne. Om jag kan äta det, så kan ni äta det.

Profilbild

Ulrika Wahlstedt

Ulrika är hälsovägledare inom kost och näring. Hennes filosofi grundar sig på balans mellan det fysiska, mentala och själsliga: hela människan. I sitt arbete erbjuder Ulrika personliga hälsokonsultationer och föreläsningar om bl.a. helhetshälsa och syra-bas-balansen på Masesgården och i Stockholm.